بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

RIJMVERHALEN: Gesprek met mijzelf

O mijn beste ik, je hebt jezelf verwaarloosd. Als ik binnenin je lichaam keek, je hart daarin, het was dood. Je was jezelf totaal vergeten. O mijn beste ik, jij had toch veel beter moeten weten. Hoe kon je onachtzaam de tekenen negeren. Waarom bleef je je tegen het goede constant verweren. Vergane dagen, ze zijn reeds gepasseerd. De vraag is wat heb jij ervan geleerd? Ben je zelfkritisch en houd je jezelf een spiegel voor? Het leven wacht niet op jou, de tijd die tikt maar door. Wat is jouw ambitie, is het op de bodem wegrotten? Of wil je tot de besten behoren en reiken tot de bergtoppen? O mijn beste ik de tijd is nu gekomen. Om daadkrachtig te praktiseren waar je eerst over bleef dromen. Het is nu tijd om er een einde aan te maken en de oude versie van jou voorgoed te verlaten. Keer terug tot het licht en verlaat het duister leven. Wend je tot Allaah en Hij zal jou Zijn leiding geven. Doe kennis op en praktiseer toegewijd wat Allaah ons opgedragen heeft. Opdat jouw hart weer tikt en weet waar het werkelijk voor leeft. Een dood hart in een lichaam wachtend op zijn eind. Dat is toch niet hoe jij wil dat jij uit dit leven verdwijnt? Mijn beste ik, ga voort, verricht het goede en wees standvastig. Heb geduld in het leven, al is het soms erg lastig. Vertrouw op Allaah en wees je bewust dat Allaah alles ziet. Mijn beste ik: Vergeet jezelf niet!