بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

RIJMVERHALEN: Een vreemdeling.

Vele sollicitaties, maar allen zonder succes. Is het de baard, khimaar of is het de rest? Besef, het is allemaal een test. Blijf je standvastig of ga je voor een wereldse carrière alles opgeven? Of blijf je Allaah gehoorzaam ongeacht de gevolgen in dit werelds leven. Dat is waar de sterke gelovige zich van de zwakkere onderscheidt. Wie is het die volhoudt, wie is het die gehoorzaam blijft? Ik weet, het is een strijd. Maar voorwaar daarin zit een groot profijt. Als een vreemdeling wandelen we op deze aarde, maar deze vreemdelingen hebben wel een grote waarde. Wellicht niet in de ogen van de mensen in dit leven, maar ze leven voor Al Agira. Omdat ze hun leven enkel en alleen leven voor Allaah. En niet om een mens, een schepsel te behagen. Nee, een leven in dienst van Allaah in de nachten en de dagen. Word ik dan niet geaccepteerd, dan heb ik daar vrede mee. Maar ik maak geen concessies wat betreft mijn geloof, voorzeker NEE! Ik blijf doen wat ik doe en dat is streven naar Allaah's tevredenheid. Niets verschaft mij meer geluk dan dat ik daarnaar streef met ikhlaas en toegewijd. Een vreemdeling zal ik zijn en ik draag de trots daarvan in mij. Want ik weet dat de Islam ook vreemd is begonnen zoals de profeet ons zei. Toba (geluk en blijde tijdingen) is het nieuws voor de vreemdelingen. Alhamdoeli Allaah voor de gunsten die hen omringen.