بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

RIJMVERHALEN: Lieve moeder.

Mama weet, dat Allaah je niet vergeet. Al heeft heel de mensheid jou verlaten. Weet moeder, de mensheid kan jou niet baten. Het verdriet en leed dat jij hebt meegemaakt. Het is de pijn in mij die daardoor ontwaakt. Maar ik weet dat Allaah je ervoor zal belonen. Mijn liefste moeder, het goede zal op een dag tot je komen. Ik kan me niet voorstellen hoe je het hebt volgehouden. Behalve door een groot rotsvast en sterk vertrouwen. Ik bewonder de kracht die ik in je zie elke dag. Ik bewonder je zachtheid, je speciale glimlach. Ondanks het verdriet weet je alsnog te stralen. En probeer je de schuld niet op anderen te verhalen. De vergevensgezindheid die je toont is voor mij een voorbeeld. Wonderbaarlijk hoe snel je hart van al die wonden heelt. Moeder, je praat er niet over behalve met Allaah. Dat besef ik mij als ik een traan zie rollen van je wang tijdens de salaah. Soms heb ik het niet in de gaten wat je hebt doorstaan. Omdat je niet constant loopt te klagen in jouw bestaan. In plaats daarvan zie ik een sterke vrouw die met geduld het leven draagt. En datgene doet wat haar Schepper het meest behaagt. Alleen Allaah telt voor jou dat is wat ik terugzie. In dit leven is het jouw visie, jouw enige missie. Toch doet het me pijn om te zien hoeveel littekens er in je hart zijn achtergelaten. Mijn liefste moeder zelfs ik lijk er moeilijk over te kunnen praten. Ik zal Allaah elke dag smeken om jou het beste schenken. Voor al het geduld dat je toont op al die momenten. Jij bent een voorbeeld moeder voor mij, jouw zachtheid heeft me geïnspireerd. Je kracht en vertrouwen is iets wat mij veel heeft geleerd. Je vergevensgezindheid en wijsheid iets voor mij om te volgen. Lieve moeder, ik vraag Allaah om in dit leven en in het hiernamaals met de beste beloning voor je te zorgen.